zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
La Plataforma en defensa de la Llei de Dependència de l’Alcoià/El Comtat , denuncia les brutals retallades

Avui més que mai, quan els nostres drets i els dels nostres familiars són atacats ferotgement, ens sentim més forts i més decidits a seguir en la lluita. DIGNITAT, RESPECTE I JUSTÍCIA SOCIAL.

La Plataforma en defensa de la Llei de Dependència de l’Alcoià/El Comtat, junt a la resta de les Plataformes de la Comunitat Valenciana, volem expressar la nostra més profunda indignació i rebuig davant l'entrada en vigor del copagament en les prestacions econòmiques per cures en l'entorn familiar corresponent al mes de novembre de 2012 segons l'Ordre 21/2012 de 25 d'octubre, de la Conselleria de Benestar Social per la qual es regulen els requisits i condicions d'accés al programa d'atenció a les persones i a les seves famílies en el marc del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana. Aquest copagament, s'estableix en funció de la capacitat econòmica de la persona beneficiària i proporcionalment al major grau de dependència.

A la pràctica, això suposa que desenes de milers de valencianes i valencians han experimentat retallades de fins al 70% en les seves prestacions, retallada que afegeix al del 15% aplicat des del mes d'agost després de l'aprovació del Reial Decret Llei 20/2012 de 13 de juliol. Denunciem l'actitud de la Conselleria de Benestar Social en l'aplicació d'aquest copagament, actuant amb total opacitat, quan no traïdoria, sense informar els beneficiaris dels salvatges retallades que es produirien en les seves prestacions, del qual no han estat conscients fins que han cobrat la nòmina de novembre.

 A les nostres Plataformes, ens trobem amb casos sagnants com el de les cuidadores no professionals que des l'1 de gener s'han de pagar íntegrament la seva cotització a la Seguretat Social, i que en alguns casos es troben que el pagament és més gran que la prestació que rep el dependent, cosa totalment fora de tota lògica racional. O el cas d'un afectat que ha vist reduïda la seva prestació de 286 € a 20 €!. També caldria recordar la barbaritat i el despreci que la Conselleria ens ha fet el passat 21 de desembre eliminant la gratuïtat dels productes inclosos en la prestació farmacèutica, el catàleg ortoprotèsic i ajudes tècniques (DOVG - Núm 6931 27 desembre 2012 pag. 36.681 LLEI 10/2012, de 21 de desembre , de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat).

 Davant semblant crueltat, burla i atropellament  als drets de les persones dependents la nostra Plataforma, junt a la resta del País Valencià, està estudiant la convocatòria de concentracions  reivindicatives per denunciar la manca d'escrúpols i humanitat del Govern de la Generalitat a emprendre semblants retallades. Volem ser contundents en declarar que la Llei de la dependència, és VIABLE que a més genera ocupació de qualitat, i que dóna treball, sobretot, a les dones. Només cal que la voluntat política, consciència social i sentiments s'imposen als interessos econòmics de les privatitzacions. Avui més que mai, quan els nostres drets i els dels nostres familiars són atacats ferotgement, ens sentim més forts i més decidits a seguir en la lluita. DIGNITAT, RESPECTE I JUSTÍCIA SOCIAL.


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal