zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Cocentaina participarà a l’Any Corella

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua està preparant la celebració d’un dedicat a la figura de Joan Rois de Corella amb la col•laboració dels Ajuntaments de Gandia i Cocentaina.

L’Ajuntament de Gandia va acollir la primera reunió per preparar aquesta commemoració. Van estar presents, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, la secretaria d’aquesta entitat, Verònica Cantó, el regidor de Cultura de Gandia, Vicent Gregori, la regidora de Cultura de Cocentaina, Marcela Richart i el tècnic de Cultura de Gandia  Alvaro García.

Joan Rois de Corella, va nàixer a Gandia i va ser un un religiós conegut per la seua obra literària. Tant la seua vida, com la seua obra, estan condicionades per les transformacions socioculturals que es van produir al segle XV amb el pas de l'època medieval al Renaixement. Emparentat amb el comte de Cocentaina.

“Participarem en aquesta celebració perquè compartim família i època” ha explicat la Marcela Richart. Eximèn Peres Roís de Corella va comprar la Baronia de Cocentaina el 1448 al rei Alfons V, li costa 80.000 florins d`or. La familia dels Corella va ser la propietària de Cocentaina i el seu terme al llarg dels segles XV, XVI i XVII.

L’any Corella començarà al novembre de 2013, concretament el dia 20 i acabarà al 2014. “Com a cloenda hem pensat realitzar l’exposió dels Corella al Palau Comtal durant la Fira de Tots Sants 2014”, ha indicat la regidora de Cultura.

El congrés anual que organitza l’Acadèmia Valenciana de la Llengua es realitzarà entre Gandia i Cocentaina, a més hi haurà activitats pels escolars, visites guiades i diferents conferències.

Queda per davant un any de feina i posades en comú, per donarli a la cel-lebració l’importància que es mereix.

 

 

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal