zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Ruta literaria i histórica per CocentainaLa Regidoria de Promoció Lingüística i AVIVA Cocentaina convoquen una nova edició de la ruta literària i històrica basada en la novel·la La llegenda del corsari, de Francesc Gisbert, ambientada en la Cocentaina del segle XVI, on convivien moriscos i cristians.

Es tracta d’un recorregut per alguns dels principals punts d’interés de Cocentaina, presents en la novel·la. La ruta comença al Palau Comtal, continua pel carrer dels Dolors i les restes de l’antiga muralla, passa per l’església de Santa Maria, el Pla de la Font i torna a pujar pel carrer Major, amb una visita al museu arqueològic i etnològic. Després, abandona l’antiga vila per endinsar-se al raval morisc.

La ruta és resultat de la col·laboració entre la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat, l’Ajuntament de Cocentaina i Edicions Bromera. S’han editat uns díptics informatius amb l’itinerari de la ruta que esta a disposició de tots els assistents i de les persones interessades.

La ruta inaugural es va fer el 10 d’abril de 2011, guiada per l’autor de la novel·la, Francesc Gisbert, i per l’historiador Rafa Enguix, que contextualitza cada punt amb la història de Cocentaina. Des d’aleshores ençà, i amb el mateix format, s’han fet un total de 5 rutes, Rosana Soler regidora de Promoció LLinguística al Ajuntament de Cocentaina resaltava el gran èxit de públic que ha precedit les anteriors convocatories, a demés la gent  participa de manera lúdica i amena en una activitat que ajunta alhora informació cultural, literària, històrica i, fins i tot, turística.

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal