zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
2ª jornada de lliga autonómica de boccia al pavelló de Cocentaina

La Boccia és un esport per a persones amb paràlisis o lesió cerebral.

Durant tot el matí del passat dissabte 11 de gener, fins les 15:00 del migdia, es va celebrar una competició molt interessant al poliesportiu de Cocentaina, es tracta de la Boccia, la Boccia és un esport per a persones amb paràlisis o lesió cerebral. Al voltant de les 8:00 van arribar els primers participants amb els seus respectius equips, i a les 9:00 tenien lloc els primers partits. Els clubs integrants de la lliga autonòmica son:

 Amics de la Boccia, Indepen. Comenius, Empleo Aspe, Creu Roja Valencia, Maset de Fraer, UD Levante Masclets.

Tots ells formen part d’aquesta lliga, en la qual cada una de les jornades es juga en una localitat col·laboradora diferent, per poder donar a conèixer i fer la màxima difusió possible d’aquest esport adaptat. A més cada una de les jornades de la lliga puntua per als nacional de boccia, podent trobar-se inclús a molts esportistes de tall nacional i internacional, participant alguns d’ells en diferents paraolimpiades.

Saul Botella: “Per a nosaltres es un plaer poder formar part de totes estes iniciatives i projectes que ens plantegen a la regidoria, poder donar a conèixer aquestos esports adaptats, i fomentar la pràctica esportiva a tots els nivells. Aquesta gent té molt per ensenyar i la seua força i il·lusió contagia a l’hora de voler continuar fent més jornada d’aquest àmbit. Agrair sobre tot a Empleo Aspe i Juan Alaya per haver pensat en Cocentaina per a celebrar aquesta jornada, i oferir-se per a poder treballar conjuntament en noves edicions i nous projectes d’aquestes característiques”   

El joc de boccia consta de 13 boles, 6 blaves , 6 roges i 1 blanca.

Podem trobar 4 grups o classificació de jugadors:

 • BC1: el jugador pot ser assistir per un auxiliar , però aquest a de estar per darrere del box
 • BC2: el jugador no podrà rebre ajuda de cap auxiliar
 • BC3: els jugadors utilitzen una canaleta per a jugar, l’auxiliar a d’estar dins del box, i en aquest cas l’auxiliar esta considerat un objecte més, no pot parlar ni fer cap cosa pel seu conter.  El jugador es qui dona les ordes.
 • BC4: aquesta categoria el jugador no sempre te paràlisis o lesió cerebral, amb una malaltia degenerativa severa es pot jugar. En esta categoria el jugador pot escollir:
  • Impulsar la bola amb el peu. Amb aquesta opció el jugador si que pot ser auxiliat.
  • Llançar la bola amb la ma. En aquest cas no podria ser assistit per l’auxiliar.
 • També es pot  jugar per parelles i per equips (3 components). La configuració dels equips no és qualsevol, cada divisió te assignada una puntuació i l’equip no pot superar un total assignat.
 1. Dos jugadors: box 3,4
 2. Quatre jugadors : box 2,3,4,5
 3. Sis jugadors : tots els box
  • La V sols delimita el primer llançament, la bola blanca
  • La creu central es marca per a quan la bola blanc es llançada fora de pista en jugades determinades.

 

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal