zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Cocentaina encara 4 dies de Fira de Tots Sants amb les millors expectativesCocentaina ha inaugurat aquest dissabte 29 d'octubre la 670a edició de la seua Fira de Tots Sants. A partir d'ara, 4 jornades per davant que preveuen millorar les expectatives dels últims anys.

 

Un dia més de certamen i un oratge que convida al passeig relaxat, garantirà l'afluència de milers de visitants fins a aquesta població de l'interior alacantí. El conseller d'Hisenda de la Generalitat Valenciana Vicent Soler (en nom del President Ximo Puig) i el President de Les Corts Valencianes Enric Morera, han estat els encarregats d'inaugurar aquesta Fira de Tots Sants, acompanyats en tot moment per l'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa, la regidora de Fira Mariona Carbonell i l'encarregat de llegir el 'Privilegi' en aquest 2016, Josep-Vicent Torregrosa.

 

“Agraïm profundament el suport institucional massiu que estem rebent. Això ens demostra que els nostres representants en les institucions creuen en la Fira de Tots Sants i en la seua importància, com una de les més antigues i com la més important al País Valencià”, deia l'alcaldessa Mireia Estepa. Per la seua banda, el metge contestà Josep-Vicent Torregrosa ha estat l'encarregat de llegir, des de la balconada principal del Palau Comtal, el 'Privilegi' del rei Pere IV d'Aragó que atorgava a Cocentaina la concessió i el dret per organitzar aquesta fira que data del 1346.

 

A l'acabament, Torregrosa s'ha mostrat molt emocionat i s'ha declarat un 'incondicional' de la Fira del seu poble. Tant Vicent Soler, Conseller d'Hisenda, com Enric Morera, President de Les Corts, han coincidit en assenyalar a la Fira de Tots de Cocentaina com un element diferenciador de la cultura valenciana i de la idiosincràsia dels valencians, tot posant en valor les seues facetes cultural, econòmica, innovadora... Precisament ara, just quan la Fira de Tots Sants ha iniciat el procés per a ser declarada, per la Generalitat, com a Bé d'Interés Cultural Immaterial (BIC).

 

Entre els assistents també es trobaven els consellers d'Economia Sostenible, Rafa Climent o la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, entre multitud de càrrecs autonòmics, provincials i alcaldes de les localitats veïnes. Ben de matí els carrers de Cocentaina ja estaven plens de gent buscant les seues preferències entre els milers d'articles oferits: cotxes, dolços, noves tecnologies, gastronomia, maquinària agrícola o fins i tot animals.

 

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, desitjava per a aquestos dies que “la gent s'anime a visitar Cocentaina, i que qui vinga gaudisca de tot el que són capaços d'oferir els nostres veïns i veïnes. Igualment, esperem que el volum de negoci supere les expectatives i que els comerciants i expositors superen els seus respectius objectius. Per últim, esperem que la Fira de Tots Sants de Cocentaina ajude a difondre la imatge turística del poble també per a la resta de l'any”.

 

...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal