zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
La Fira de Tots Sants dibuixa les principals línies d'actuació per al certamen del 2017

Altre dels avançaments destacats que ja s'han donat a conéixer al Consell de Fira ha sigut la creació d'un nou sector de promoció dedicat a l'Esport Outdoor

El Consell de Fira s'ha reunit aquest passat dimarts per a, entre altres assumptes, conéixer algunes de les novetats principals que hi ha preparades per a la Fira de Tots Sants de Cocentaina en la seua 671a edició. La regidora de Fira Mariona Carbonell ha estat l'encarregada d'exposar als presents tots els projectes que estan treballant-se per al certamen que arribarà al poble el mes de novembre, “amb la intenció que la Fira seguisca creixent i adaptant-se als nous temps, a la modernitat i als nous sectors comercials, però tot sense perdre la seua essència i tot allò que la fa única”, deia Carbonell.

 

Entre aquestes directrius organitzatives que s'han donat a conéixer en trobem algunes destacades com ara l'augment de senyalització viària a les carreteres d'entrada al municipi, la creació d'una zona de serveis al carrer Alfons V, així com la creació d'una nova zona de descans a la plaça Alcalde Reig. Igualment, en aquest mateix capítol de millores organitzatives s'està plantejant la possibilitat d'instal·lar WC's portàtils, tot amb la intenció que estiguen més controlats i també més néts. Si finalment és així, s'aconseguiria augmentar considerablement el nombre d'urinaris totals.

 

Altre dels avançaments destacats que ja s'han donat a conéixer al Consell de Fira ha sigut la creació d'un nou sector de promoció dedicat a l'Esport Outdoor, que estarà ubicat al carrer Roger de Llúria i on estaran representades marques consolidades com Lurbel, 226ers, Bicicletes Guijarro... Ja sabem que aquests tipus d'esports tenen hui en dia un gran nombre d'adeptes que de segur trobem també allò que busquen a la Fira de Tots Sants.

 

Per altra banda, un dels sectors que més està agradant aquests últims anys, el de les Noves Tecnologies, ara ocuparà el carrer Ausiàs March i es desdoblarà per a incloure la 'Fira 4.0' (tecnologia industrial i agrícola) i la 'Ciber Fira' (vídeojocs, oci i tecnologia infantil).

 

Pel que fa a l'oci, ací també trobem novetats, ja que la zona del Sol a Sol es complementarà amb un espai de Food-Trucks (menjar internacional) al carrer Mossén Raduan. En aquest 2017 les exposicions culturals de la Fira seran: Castells (MARQ), IES Pare Arques de Cocentaina, Premis Sambori, Espinosa – 350 anys de la seua mort, Pía Unión i Artistes Locals.

 

Per últim, també s'ha treballat intensament en la modificació de l'ordenança fiscal de Fira perseguint un objectiu: que la Fira de Tots Sants siga viable econòmicament (amb un resultat econòmic positiu) independentment de la seua durada, tot tenint en compte que la Fira d'enguany arribarà als 5 dies i suposarà un límit en el llindar pel que fa a despeses.

 

La regidora de Fira de l'Ajuntament de Cocentaina Mariona Carbonell ha anunciat que la Fira de Tots Sants de 2017 es presentarà públicament a tots els veïns i veïnes el pròxim 29 de setembre, al mateix temps que es descobrirà el cartell anunciador. “Com es veu, en cap moment de l'any es deixa de treballar en matèria de Fira de Tots Sants, quan acaba una edició, fem la pertinent avaluació i comencem a plantejar la següent. És important no perdre aquest ritme de treball per a saber en cada moment en quin punt estem i quines són les millores que se'ns han quedat pendents de l'edició anterior. Amb tot, aquestes són les primeres notícies però de segur que tindrem més novetats quan arribe el moment”, apuntava Mariona Carbonell.


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal