zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Benilloba tanca 2016 amb superàvit i el romanent en positiu

L’Ajuntament presenta els comptes municipals en una assemblea oberta a tot el poble. Els veïns demanen explicacions sobre dos crèdits per import de 145.000 euros de 2009 i 2010 sense justificar.

L’Ajuntament de Benilloba ha aprovat els pressupostos per a l’any 2017, amb un increment de l’1 per cent respecte a l’any anterior, per un import de 533.50 euros amb el vot favorable de tots els regidors presents en el Ple celebrat el passat dimarts 23 de maig, els quatre de Compromís i la representant del Partit Socialista.

 

L’alcaldessa de la localitat, Ana Delia Gisbert, destaca que es tracta d’uns comptes “que s’ajusten molt a la realitat i que van en la línia de contenció de la despesa de l’any anterior i que ens permetran continuar sanejant les arques públiques de Benilloba”. En aquesta mateixa línia, la primera edil ha assegurat que “en els dos anys que portem en el govern hem pogut pagar bona part del deute gràcies que ens hem posat com a màxima no gastar més del que tenim, incloent en el pressupost factures que ja es devien, en alguns casos des de l’any 2008 i començant per aquelles que corresponien a autònoms o xicotetes empreses”.

 

“Malgrat aquesta política de contenció de la despesa –ha apuntat Gisbert- no hem deixat de programar diferents activitats i donar vida al poble, gràcies per una banda a la feina incansable dels regidors que miren d’estalviar fins a l’últim euro en cada activitat, com poden ser les festes, i també al fet d’estar atents a qualsevol subvenció, així com als acords amb institucions com la Universitat d’Alacant que ens permet fer una programació d’activitats molt important”.

 

El pressupost contempla un capítol d’inversions per al present any amb diferents actuacions adreçades a l’adequació i millora de les instal·lacions del cementeri, el parc de les Moreres, zona esportiva o intervencions hidràuliques. A més, a través d’altres inversions en el municipi estan previstes actuacions de millora en diferents camins del terme municipal, les obres per a reparar defectes d’origen en l’Auditori o la recuperació de les casetes dels mestres, entre altres. "Es tracta d'actuacions que depenen de subvencions, Benilloba reserva en aquest apartat del pressupost el percentatge al què hauria de fer front en el cas de ser aprovades", explica el portaveu, German González.

 

Estat de comptes i assemblea oberta

 

El passat dia 4 de juny la Casa del Metge va acollir l’assemblea oberta convocada per l’Ajuntament per A explicar l’estat dels comptes del municipi amb una assistència de mig centenar de veïns que van escoltar les explicacions dels regidors i van intervenir al final de la mateixa.

 

El portaveu de l’equip de Govern, German González, va ser l’encarregat d’explicar la situació econòmica de Benilloba que tanca l’any 2016 amb un superàvit de 102.655 euros i amb un romanent de tresoreria en positiu de 13.992 euros, “una fita important –segons l’edil- ja que l’any passat el vam tancar en negatiu per més de 76.000 euros”.

 

Els números presentats mostren l’estat econòmic a data 31 de desembre de 2016, en el qual es pot observar un deute de 183.310 euros –quan l’any anterior era de 308.272 euros-, una realitat que a data de hui “encara és molt millor, ja que hem pogut fer front a part d’eixe deute en el temps que portem d’any i això ho vorem reflectit en els comptes del pròxim exercici”.

 

A banda del deute reconegut, l’Ajuntament també conta amb un total de quatre crèdits bancaris demanats entre 2009 i 2014 per un import de 308.201 euros, del quals resten per pagar 162.000 euros i que suposen uns interessos anuals per a les arques de Benilloba de 6.630 euros.

 

Ana Delia Gisbert va explicar que “almenys dos dels crèdits demanats per l’anterior Corporació es van demanar per fer front al pagament de factures pendents, mentre que altres dos no ho sabem ja que en la pòlissa no figura a què es destinen”. Per l’alcaldessa, “aquest crèdits van servir per a reduir el deute que arrossegava el poble, però òbviament ens genera un altre deute en forma d’interessos que paguem any rere any. Sense dubte és una fórmula per poder pagar factures. L’actual equip de govern, però, hem optat per pagar a poc a poc el deute que ens hem trobat i ho estem aconseguint sense generar-ne de nou, el que es tradueix en una millora substancial de l’estat dels comptes municipals any rere any, com ho demostra el romanent positiu de tresoreria de l’exercici de 2016”.

 

Pel que fa a l’assemblea, els assistents van agrair a l’equip de Govern la predisposició a explicar els comptes de forma oberta i van centrar les seues intervencions en els crèdits demanats per l’anterior Corporació, tot demanant explicacions sobre a què es van destinar, extrem que no va poder ser aclarit, ja que “nosaltres hem constatat l’ingrés, però no figura a què estava destinat, per tant, només podem suposar que es van utilitzar per al funcionament corrent de l’Ajuntament i el pagament de factures sense especificar”.

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal